[plan9] Josey Wales » http://www.dagenssamhalle.se/feed/all Hämtat: 04:11

Kommunpolitiker begärde kontaktförbud mot journalist »»
Marino Wallsten (S), ks-ordförande i Fagersta, har begärt att åklagare förbjuder journalisten Ola Wahlsten att ta kontakt med honom. Åklagaren har avslagit begäran.

Äldreomsorgen låste in boende för att stoppa smitta »»
Under pandemin har äldre i flera olika kommuner blivit inlåsta mot sin vilja av personalen på olika äldreboenden. Det visar en granskning av anmälningar till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) som Sveriges Radios Ekot har gjort.

LF: Skattesänkning före välfärd när regeringen prioriterar »»
Lärare och skolledare ser nedskärningar mer eller mindre varje dag. Så har verkligheten sett ut de senaste åren. Att tydliggöra den verkligheten och samtidigt konstatera neddragningarna i budgeten för skolan är inte att ta ut svängarna.

Så överlever du som enhetschef »»
Ett omfattande personalansvar, otaliga arbetsuppgifter och principen ”allting först!” kan knäcka kommunala enhetschefer. Men nu har de fått en överlevnadsguide. 

Samordnaren vill att politikerna engagerar sig »»
Regeringens nationella samordnare Gabriel Wikström vill se en skärpning från de ledande politikerna i landets kommuner och regioner. ”Det krävs engagemang och ett mandat från den högsta beslutsnivån för att arbetet med Agenda 2030 ska lyckas”, säger han.

”Diabeteskomplikationer kostar samhället miljarder” »»
En fjärdedel av den totala sjukfrånvaron för personer med typ 2-diabetes kan kopplas direkt till komplikationer orsakade av sjukdomen. Det motsvarar en kostnad på 4,9 miljarder kronor under ett år. Därtill kommer sjukhusvård för 2,5 miljarder kronor.

”Låt energisektorn bli en motor för den svenska omstarten” »»
God tillgång till energi är en förutsättning för tillväxt i hela samhället. Då majoriteten av de svenska energiföretagen ägs av offentliga aktörer finns dessutom ett tydligt fokus på samhälls-och klimatnytta.

Vårdchefer ställde in möte med politiker – inför sparbeslut »»
Hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Lena Asplund (M) ville träffa vårdchefer för att diskutera sparåtgärder – men mötet ställdes in. ”De hade inte tid”, var förklaringen.

Privat aktör sökes till BB Karlskoga »»
Förlossningen i Karlskoga ska upphandlas. Regionfullmäktige ger grönt ljus till att gå vidare med upphandlingen.

Böter för Örebro efter köp av p-automater »»
Örebro kommuns direktupphandling av parkeringsautomater var felaktig, anser Konkurrensverket och yrkar på böter.

Tillgängliga feeds
https://www.svt.se/rss.xml ([plan9] Freguz)
http://feeds.ign.com/ign/pc-reviews?format=xml ([plan9] Tobababy)
http://www.dagenssamhalle.se/feed/all ([plan9] Josey Wales)
https://www.theguardian.com/world/rss ([plan9] hardtofindname)