[plan9] Freguz » https://www.svt.se/rss.xml Hämtat: 01:01

Jonas Gardell: ”Uppenbart att Amanda Lind inte kan något om kultur” »»
Författaren och skådespelaren Jonas Gardell är inte nöjd med kulturministern Amanda Linds (MP) svar på kritiken gällande coronarestriktionerna inom kultur- och idrottsbranschen. Efter att ha hört hennes besked i Aktuellt vidhåller han att hon måste avgå.

Amanda Lind lovar ”bättre förutsättningar” för kultur och idrott »»
Kultur- och idrottsminister Amanda Lind lovar nya besked inom kort till kultur- och idrottsektorn om hur deras förutsättningar att bedriva sin verksamhet under coronapandemin.

Sjömän skrev SOS i sanden – räddades från öde ö »»
Tre män har räddats från en liten ö i Stilla Havet efter att ha skrivit SOS med stenar på stranden. Räddningsstyrkor från USA och Australien såg nödropet från luften. Då hade de tre männen varit saknade i nästan tre dagar.

”Det ser ut som en krigszon – blod överallt” »»
De två kraftiga explosionerna som skakade Libanons huvudstad har chockat många lokalbor. Steph befann sig på sjukhuset LAU Medical Center-Rizk där hens mamma opererats när smällen kom. – Allt föll samman. Min mamma flög nästan ur sjukhussängen. Allting skakade, säger hen till SVT.

”Hon skickade ett hjärta, sen dog hon en halvtimme efteråt” »»
Lilliana Laslo var kompis med den 12-åriga flickan som sköts ihjäl i Norsborg och hade sms-kontak med henne strax innan hon dog. – Hon skickade ett hjärta, sen dog hon en halvtimme efteråt, berättar hon.

Nyheter från dagen: 4 augusti »»
Detta har hänt i Dalarna tisdagen den 4 augusti:

Medvetslös förare hittad i bil utanför Arvika »»
Under tisdagskvällen kom ett larm om en trafikolycka utanför Brunskog. Men senare på kvällen gick polisen ut med att det var osäkert om det faktiskt handlade om en olycka.

Allvarlig trafikolycka vid Stäket »»
En allvarlig singelolycka har inträffat i Stäket i Järfälla kommun. E18 i norrgående riktning har spärrats av för att ambulanshelikoptern behöver använda körbanan som landningsplats. Två personer är förda till sjukhus.

Nyheter från dagen 4 augusti »»
Här är nyheterna från Gävleborg tisdag 4 augusti.

Experten om gängen: Har en söndertrasad världsbild »»
Fredrik Gårdare, polis och expert på organiserad brottslighet, är kritisk mot den svenska hanteringen av gängen. Enligt honom krävs åtgärder, kraftigare än någonsin tidigare, för att komma till bukt med problemen.

Drunkningstillbud vid Röda Sten »»
En man plockades upp ur vattnet i närheten av Röda Sten i Göteborg på tisdagskvällen, sedan flera vittnen larmat om att han riskerade att drunkna. Mannen var vid liv och har sagt att en tjej hoppat i efter honom, som sedan eftersöktes av blåljuspersonal.

Tillgängliga feeds
https://www.svt.se/rss.xml ([plan9] Freguz)
http://feeds.ign.com/ign/pc-reviews?format=xml ([plan9] Tobababy)
http://www.dagenssamhalle.se/feed/all ([plan9] Josey Wales)
https://www.theguardian.com/world/rss ([plan9] hardtofindname)