[plan9] Freguz » https://www.svt.se/rss.xml Hämtat: 22:02

Kandidaterna som tävlar om att bli nya Angela Merkel »»
På lördag ska Tysklands styrande parti, kristdemokratiska CDU, välja vem som ska efterträda förbundskansler Angela Merkel som partiledare.

Slutet på eran Angela Merkel »»
I höst kommer Tyskland ha varit enat i 30 år, 15 av dem kommer de ha haft Angela Merkel som förbundskansler.

Fullt utvecklad brand i lada utanför Sundsvall »»
SOS Alarm larmades om en brand i en lada utanför Sundsvall strax efter 20-tiden på fredagen. Strax innan 21 vad branden fullt utvecklad.  Två kalvar befann sig inne i byggnaden men kunde senare räddas. – Det handlar om materiella skador, säger Anders Olsson vid räddningstjänsten.

Utsatta har hört av sig om filmade våldtäkter »»
Filmer i mannens mobil visade hur han förgriper sig på olika kvinnor. Flera av kvinnorna har kontaktat polisen efter uppmaningar att höra av sig – men fortfarande är några av mannens offer oidentifierade.

Därför vill NU-sjukvården prioritera delar av ledningen »»
Delar av ledningen för NU-sjukvården får gå före i kön till coronavaccinet. Enligt sjukhusdirektör Björn Järbur handlar det om att kunna säkra upp i verksamheterna. Totalt handlar det om tusen vaccindoser, varav fem enligt sjukhusdirektören kommer att gå till ledningen. – Vi måste ha personer som kan ta snabba beslut, säger han.

Första kontrollen efter nya lagen »»
I veckan började den nya pandemilagen gälla som innebär att Länsstyrelsen kan gå ut och kontrollera att till exempel maxantalet kunder i butiker efterlevs. Först ut i Göteborg, blev gallerierna i Mölndal och Frölunda Centrum. – Det har i stort sett varit bra i butikerna, säger handläggaren Henrik Lindahl, länsstyrelsen Västra Götaland.

Nyheter från dagen: 15 januari »»
Detta har hänt i Västra Götaland under fredagen den 15 januari.

Riksåklagaren vill att tyrrunan ska jämställas med hakkorset »»
Under en demonstration i samband med bokmässan i Göteborg 2017 åtalades 14 personer för hets mot folkgrupp. Personerna dömdes för andra brott men friades för misstankarna om hets mot folkgrupp i både tingsrätten och hovrätten – något som riksåklagaren Petra Lundh nu överklagar till Högsta domstolen.

Nyheter från dagen den 15 januari »»
Detta har hänt i Stockholmsområdet under fredagen den 15 januari.

Så kan stoppade assistansbolag fortsätta verksamheten »»
Assistansbolagen stoppas av myndigheter – men personerna bakom bolagen kan fortsätta bedriva verksamhet år efter år, visar SVT:s granskning. Nu väntar lagändringar som ska täppa till luckorna som utnyttjas av bolagen.

Personbil och lastbil i trafikolycka »»
Strax efter klockan 19.00 inkom larm om en trafikolycka på E4 i höjd med Jönåker. En personbil och lastbil hade krockat. Vägen stängdes av i norrgående riktning i samband med räddningsarbetet.

Kvinna försökte simma från polisen – medhjälpare döms till fängelse »»
I somras försökte en efterlyst kvinna fly från polisen genom att simma ut i Dalälven. En man kom till hennes undsättning med en båt, men duon fångades in av polisbåtar. Nu döms båtföraren till sex månaders fängelse för främjande av flykt.

18-åring häktad för grov narkotikasmuggling »»
En 18-årig man från Sundsvallsområdet häktades på fredagen på sannolika skäl misstänkt för grov narkotikasmuggling.

Två bränder i Sörmland under fredagskvällen »»
Två bränder utbröt under fredagskvällen i Sörmland. I Trosa brann ett uthus och i Eskilstuna fattade en torktumlare eld.

Nyheter från dagen 15 januari »»
Här kommer ett urval av nyheterna från Västerbotten under fredagen den 15 januari.

Tillgängliga feeds
https://www.svt.se/rss.xml ([plan9] Freguz)
http://feeds.ign.com/ign/pc-reviews?format=xml ([plan9] Tobababy)
http://www.dagenssamhalle.se/feed/all ([plan9] Josey Wales)
https://www.theguardian.com/world/rss ([plan9] hardtofindname)