[plan9] Freguz » https://www.svt.se/rss.xml Hämtat: 21:25

Nokiagate: Nederländernas premiärminister i blåsväder »»
Kritiker anklagar Nederländernas premiärminister för att dölja kommunikation genom att radera sms. Själv säger han att var tvungen att ta bort textmeddelanden eftersom de gjorde hans flera år gamla Nokiatelefon långsam.

Nyheter från dagen: 20 maj »»
• Misstänkt mord i Nossebro • Åmål vill ha ett stort fängelse • Nytt parti startat i Göteborg

”Vi såg blodet och våra dödade kamrater” »»
I Ukraina har de ryska styrkornas artilleri nu pressats tillbaka så långt att de inte längre kan skada staden Charkiv, men efter sig lämnar de en svårt sargad stad.

Tätä isä ja äiti eivät ehkä tiedä: tällaista on olla kaksikielinen »»
Tukholman Kulttuurikoulu ja Ruotsinsuomalaisten nuorten liitto järjestävät filmifestivaali yhdessä. Ruotsinsuomalaisen koulun oppilaat ovat tehneet lyhytfilmejä, joissa pohditaan millaista on olla nuori ja kaksikielinen. Monen monikulttuuristen nuorten mielipiteet löydät videolta.

Trädallé i Östersund får inte avverkas »»
Trädallén längs södra delarna av Kyrkgatan i Östersund får inte avverkas. Mark-och miljödomstolen upphäver den dispens som kommunen fått av länsstyrelsen.

Efter passkaoset – långa kötider till polisens växel »»
Väntetiderna för ickeakuta samtal till polisen har ökat kraftigt under våren. Och det är bland annat de många samtalen kring passkaoset som driver upp svarstiderna.

Per Bolund (MP) vill se stenhårda åtgärder för att skydda strömmingen: ”Måste stoppa utvecklingen” »»
Fiskare längs Norrlandskusten vittnar om allt sämre fångster och menar att det storskaliga fisket med utländska trålare är boven i dramat. Nu vill Miljöpartiet se stenhårda tag för att rädda strömmingen i Österjsön. – Regeringen måste driva den här frågan stenhårt på EU-nivå, något som man inte har gjort, säger Per Bolund (MP).

Välgörenhetsgala för Ukrainska flyktingar på Gotland »»
På fredagen anordnade den nystartade hjälporganisationen Solrosi en gala för att få in pengar till de Ukrainska flyktingar som nu bor på Gotland.

De hjälper ukrainiska barn med böcker på modersmålet »»
Organisationen Nordic Ukraine Forum som köper böcker från Ukraina och hämta de hela vägen till Ukrainska barn i Sverige. – Vi hjälper båda bokförläggarna i Ukraina och barn här i Sverige , säger Alina Zubkovych Chefen på Nordic Ukraine Forum.

Tillgängliga feeds
https://www.svt.se/rss.xml ([plan9] Freguz)
http://feeds.ign.com/ign/pc-reviews?format=xml ([plan9] Tobababy)
https://www.dagenssamhalle.se/rss.xml ([plan9] Josey Wales)
https://www.theguardian.com/world/rss ([plan9] hardtofindname)