[plan9] Freguz » https://www.svt.se/rss.xml Hämtat: 20:12

Nyheter från dagen: 17 maj »»
Detta har hänt i Stockholm under måndagen den 17 maj.

Teater vill ha östgötska coronaberättelser »»
En av Östgötateaterns föreställningar i höst ska bygga på östgötarnas egna upplevelser under pandemin – därför söker man nu både berättelser och önskelåtar från hela Östergötland.

Man skadad i vindkraftsolycka »»
En man skadades i huvudet tidigare under dagen under arbete i en vindkraftspark i Robertsforstrakten, Mannen fördes till sjukhus för vård.

Barn dog efter hemförlossning »»
Ett barn avled under förlossning efter en hemförlossning som inte kunnat fullföljas. Istället fick ambulans tillkallas och kvinnan togs till sjukhus.

Nyheter från dagen 17 maj »»
Detta har hänt i Gävleborg måndagen 17 maj.

Sörmlandsnyheter från dagen: 17 maj »»
Detta har vi rapporterat om måndagen den 17 maj 2021:

Nyheter från måndag »»
Detta har hänt i Örebro län måndagen den 17 maj

Älgdrama i Kyrkhult engagerar: ”Hoppas mamman hittar kalven” »»
En älgko och dess två ungar har gjort väsen av sig i Kyrkhult, vilket BLT var först att rapportera om. Någonting verkar ha skrämt kon som övergav en av sina kalvar. Under dagen har händelsen engagerat med både polis och skyddsjägare på plats för att hjälpa kalven tillbaka till sin mamma. – De ska inte vara inne i samhället, säger skyddsjägare Lars-Peter Runesson.

Missing People fortsätter sökandet efter försvunne mannen i Orrefors »»
Nya sökinsatser i helgen efter den försvunne mannen i Orrefors har inte gett resultat än. Men Missing People kommer att leta vidare. – Vi kommer att fortsätta tills han hittas, säger Johanna Hedlund, verksamhetsledare Missing People Kalmar.

Tårar när Saosan träffar vårdpersonalen som räddade hennes liv »»
Två månader har gått sedan Saosan Hussien fick nya lungor. Följ med in på Karolinska sjukhuset i Solna när hon träffar vårdpersonalen på Ecmo-centrum som räddade hennes liv.

Allis i Umeå berättar om albinism i SVT:s programserie »»
14-åriga Allis i Umeå har albinism. Det gör henne blek och känslig för sol. Hon oroar sig för att andra tycker att hon ser konstig ut. I klippet ovan och i SVT:s programserie ”Så lever jag” berättar hon om den ovanliga diagnosen.

Covidbomben i Arjeplog: ”Mellan en och två procent av befolkningen smittade” »»
Vecka 19 blev onekligen en covid-19-vecka i Arjeplog. Sedan utbrottets början har kommunen aldrig haft större smittspridning – och hälften av fallen spåras till grundskolan. – Mellan en och två procent av hela Arjeplogs befolkning smittades förra veckan. Det är en jättesmäll, säger Fredrik Westerlund, kultur- och skolchef.

Tillgängliga feeds
https://www.svt.se/rss.xml ([plan9] Freguz)
http://feeds.ign.com/ign/pc-reviews?format=xml ([plan9] Tobababy)
http://www.dagenssamhalle.se/feed/all ([plan9] Josey Wales)
https://www.theguardian.com/world/rss ([plan9] hardtofindname)