[plan9] Freguz » https://www.svt.se/rss.xml Hämtat: 08:30

Så sänder SVT från kortbane-EM i simning »»
Europamästerskapen i Bukarest i simning på kort bana (25 meter) avgörs den 5-10 december i Bukarest, Rumänien. SVT direktsänder finalpassen – i vår guide hittar du bland annat sändningstider, svenska truppen mm.

Här slår Lucas Raymond sig själv med motståndarens klubba »»
Märkliga scener utspelade sig i NHL-matchen mellan New York Rangers och Detroit. I tredje perioden tog svensken Lucas Raymond tag i en motståndarklubba – för att slå sig själv i ansiktet. ”Tror aldrig jag har sett något liknande”, skriver New York Rangers-reportern Vince Z. Mercogliano på X.

Journalister bjöds på alkohol av regionen – utan godkännande »»
I samband med en kongress skulle grävande journalister bjudas på kultur av Västra Götalandsregionen – men istället blev det alkohol som serverades, finansierat av skattepengar, det kan P4 Sjuhärad avslöja.

Vapenvilan förlängs – Israel och Hamas överens i sista minuten »»
Avtalet om vapenvila mellan Israel och Hamas skulle under torsdagsmorgonen avslutas – med förlängdes i sista stund.

Villabrand utanför Alfta – en person till sjukhus »»
En person har förts till sjukhus efter en villabrand utanför Alfta under torsdagsmorgonen. Skadeläget är oklart, säger polisens presstalesperson Mathias Ruthegård.

Andreas Helgstrand missar OS efter dressyrskandalen »»
Andreas Helgstrand, 46, har anklagats för hästmisshandel. Nu står det klart att den danske dressyrstjärnan missar OS nästa år. – Det är helt uteslutet, säger Jakob Ravnsbo, generalsekreterare i danska ridsportförbundet.

Tågstopp vid Sundsvall C på grund av elfel »»
Mellan Sundsvall C och Njurundabommen är det stopp i tågtrafiken på grund av ett elfel. Vid 7-tiden på torsdagen finns ingen information om eventuell ersättningstrafik eller när felet kan tänkas vara åtgärdat.

E4 stängdes av efter trafikolycka »»
En lastbil välte i norrgående riktning på E4 i höjd med Åstorp under onsdagskvällen. Under torsdagsmorgonen bärgas lastbilen och vägen stängs av helt.

Cristiano Ronaldo miljardstäms för kryptoreklam »»
Fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo stäms på drygt en miljard dollar för att ha marknadsfört kryptobörsen Binance, rapporterar BBC.

COP28 – FN:s klimatmöte i Dubai »»
Klockan tickar – 2023 kommer att bli det varmaste året som uppmätts. På 13 dagar ska världens länder försöka enas om nya ambitioner i arbetet mot klimatförändringar, under FN:s stora konferens COP28 i Förenade Arabemiraten. Experterna är eniga: Mötet är det viktigaste sedan Parisavtalet skrevs 2015. Här kan du följa SVT:s liverapport.

Rumänien pekas ut som land med uppgjorda matcher: ”Har hört att matcher kan vara lite fixade” »»
Var tredje mästerskapsspelare från Sverige, Norge och Danmark misstänker att de har spelat uppgjorda matcher. Amelia Lundbäck, proffs i Rumänien, berättar att personer i hennes klubb varit öppna med att det kan hända. – Alltså inte nödvändigtvis att de gör det, men mer att ”This is Romania, det händer” typ, säger hon till SVT Sport.

Ny rapport: Var tredje ung vuxen oroar sig för att inte hitta framtida bostad »»
Var tredje ung vuxen vill flytta hemifrån men har inte möjlighet. Värst är det för unga kvinnor, det visar Hyresgästföreningens nya rapport Unga vuxnas boende. – Det är en trasig bostadsmarknad i Stockholm, det är många som behöver stöd från familj för att ha råd bo hemifrån, säger Ola Palmgren, vice ordförande Hyresgästföreningen.

Ny forskning: Så har vattenkraften slagit mot Sápmi »»
I projektet Skada skedd har forskarna tittat närmare på hur vattenkraften har påverkat Sápmi – och hur samma sak sker nu med andra energislag. En del av resultaten redovisades på Elsa Laula-symposium i Umeå tidigare i veckan.

Därför är det kört att klara 1,5-gradersmålet »»
Varför säger nästan alla på klimatmötena att det fortfarande går att nå 1,5-gradersmålet – när det inte finns något som tyder på det? SVT:s klimatreporter Calle Elfström förklarar i videon ovan.

Italodiscon lever: ”Det är en total revival” »»
De största scenerna finns i Berlin och Barcelona, men genren spelas i nästan hela Europa, enligt Italo-entusiasten och dj:n Claudio ”Mr Fantasy”: – För mig är det nostalgi från barndomen och stränderna i Valparaiso, good vibes only, säger han till SVT.

Så kan utländska bärföretag ta över branschen – duckar regler »»
Inkomstkravet för arbetskraftsinvandring har mer än fördubblats i Sverige. Ett hårt slag för den inhemska bärbranschen och Anders Vestin i Arvidsjaur tycker att det snedvrider marknaden. – Vi måste konkurrera mot utländska företag som saknar regelverk. Det är inte rätt, säger han.

Politikerna i Växjö oförstående kring oron för rivning av simhallen: ”Sprids rykten” »»
I somras beslutade Växjös politiker att bygga en ny simhall på Bäckaslöv istället för att renovera och bygga ut den befintliga. Nu pågår arbetet med att ta fram vad den ska innehålla, och enligt politikerna skapar den nya platsen helt andra möjligheter.

Tillgängliga feeds
https://www.svt.se/rss.xml ([plan9] Freguz)
http://feeds.ign.com/ign/pc-reviews?format=xml ([plan9] Tobababy)
https://www.dagenssamhalle.se/rss.xml ([plan9] Josey Wales)
https://www.theguardian.com/world/rss ([plan9] hardtofindname)