[plan9] Freguz » https://www.svt.se/rss.xml Hämtat: 03:47

Skott mot port i Jakobsberg »»
En port till ett flerfamiljshus har beskjutits i Jakobsberg nordväst om Stockholm.

Joe Biden har covid »»
Enligt Vita huset har USA:s president Joe Biden fått covid-19. Han har endast milda symtom.

Rysslands erövringar i Ukraina i år motsvarar svensk kommun »»
Sedan årsskiftet har ryssarna erövrat drygt 820 km² av Ukraina, ett område lika stort som Flens kommun, enligt den ukrainska analysgruppen Deepstatemap. – Man försöker pressa på så mycket man kan, men har haft jättesvårt att nå signifikant framgång på fronten, säger Oscar Jonsson, doktor i rysk krigföring, i Aktuellt.

Kraven på Joe Bidens avgång har väckts till liv igen: ”Sitter säkrare nu” »»
Avgångskraven på Joe Biden uppgavs ligga på is efter mordförsöket på Donald Trump. Men det blev en kort respit. Redan på tisdagen höjdes återigen kritiska röster mot Biden, enligt nyhetssajten Axios. Samtidigt finns planer på att formellt välja Biden till presidentkandidat i förväg. – Han sitter säkrare nu än vad han gjorde för en vecka sedan – men han sitter inte säkert, säger USA-kännaren Jakob Stenberg.

Luleborna obrydda över ökad covidsmitta »»
Statistik från Region Norrbotten visar att antalet covidsmittade i länet ökar. Men i Luleå testar sig inte längre gemene man.

Många vandringsleder saknar avtal – stor risk för markägare »»
Vandringsleder som är spångade och går över privat mark behöver markägaravtal gällande ansvar. Nu ser Jämtland Härjedalen Turism över situationen i länet.

Kung Charles öppnade brittiska parlamentet »»
Pompa, ståt och sedvanliga traditioner. På onsdagen öppnade kung Charles III formellt parlamentsåret med sitt tal, där den nya regeringen bland annat lovade förbättringar inom ekonomin, satsningar på klimatet och ett fortsatt orubbligt stöd till Ukraina.

Visita varnar för lokal turistskatt »»
Flera turistkommuner vill kunna ta ut en särskild turistskatt. Men branschorganisationen Visita varnar för färre turister och för att besöksnäringen skulle drabbas hårt.

Två kvinnor hittade döda i bostad i Luleå »»
Två kvinnor i 50-årsåldern har hittats döda i en bostad i Luleå. Kvinnorna, vars identiteter ännu inte är helt fastställda, bedöms ha varit avlidna en längre tid. Allt tyder på att de är släkt med varandra, enligt polisen.

EU får backning för hemliga avtal om covidvaccin »»
EU-kommissionen skulle ha varit mer öppen med detaljer kring de avtal som slöts för att köpa covidvaccin under pandemin. Det slår Europeiska unionens domstol fast på onsdagen.

Tiktok får inte runda EU-lag »»
Tiktoks försök att runda EU:s nya tuffa digitala marknadslag (DMA) avslås av EU-domstolen.

Det här står på spel när EU-parlamentet samlas »»
När EU-parlamentarikerna samlas i Bryssel är det dags att bestämma hur det nya Europaparlamentet ska organiseras. Många av de svenska ledamöterna är numera erfarna, vilket kan leda till att de får mer betydelsefulla positioner. – Vi kan förvänta oss att de svenska ledamöterna ska få lite viktigare och tyngre platser i parlamentets utskott, säger SVT:s Rolf Fredriksson.

Minderårig misstänkt förare i Hoforskrasch »»
Föraren till den bil med fyra ungdomar som kraschade in på en villatomt i Hofors häromdagen misstänks vara minderårig. Det var Arbetarbladet först att rapportera om.

Körde 246 kilometer i timmen på E6 i Båstad – man döms »»
En man körde 136 kilometer i timmen för fort på E6 i Båstad kommun. Nu döms han till att betala 4 000 kronor i böter.

Tåg har kört på hjullastare i Gällivare – en person avliden »»
Ett tåg med farligt gods körde under onsdagsmorgonen in i en hjullastare i Harrträsk strax söder om Gällivare. Vid 15-tiden på eftermiddagen kom beskedet att föraren av hjullastaren avlidit. – Av oklar anledning stod grävmaskinen på spåret och tåget hann inte bromsa, berättar SOS-operatören.

Bilförare misstänks för rattfylleri efter trafikolycka på E20 »»
Strax innan klockan åtta på onsdagsmorgonen körde en bil in i räcket på E20 strax öster om Svista utanför Eskilstuna i riktning mot Strängnäs. Incidenten har lett till köer förbi platsen. Det ska också finnas lösa föremål på körbanan, enligt Trafikverket.

Flera skott sköts mot bostad i villaområde i Huddinge »»
Tidigt i morse, klockan 06.46, inkom ett larm om skottlossning mot ett fönster i en villa i Huddinge söder om Stockholm.

Nya översvämningar efter regn – Mantorp drabbat igen »»
SOS Alarm fick efter nattens regn in många larm om vattenskador på bostäder runt om i Östergötland. Ett nybyggt villaområde i Mantorp drabbades återigen och för tredje gången på mindre än en vecka vaknade boende med vattenmassor på gatorna.

Bråk under Gothia Cup – två lag avstängda »»
En man greps efter ett bråk under Gothia Cup i Göteborg på tisdagen. Bråket uppstod vid en fotbollsmatch där ett pojklag från Spanien spelade mot ett lag från Förenade Arabemiraten. Nu har de båda lagen stängts av.

Gästrikepar häktade efter bomblarm i Stockholm – detta vet vi om dem »»
För en vecka sedan spärrades delar av Stockholm central av efter ett bomblarm. En man och en kvinna från västra Gästrikland greps och häktades senare – här är vad vi det om dem.

Tillgängliga feeds
https://www.svt.se/rss.xml ([plan9] Freguz)
http://feeds.ign.com/ign/pc-reviews?format=xml ([plan9] Tobababy)
https://www.dagenssamhalle.se/rss.xml ([plan9] Josey Wales)
https://www.theguardian.com/world/rss ([plan9] hardtofindname)